Nyheder

Få et lille indblik i de mange ting der sker på Skanderborg Hørning Produktionsskole.

Vi producerer og producerer – heraf navnet produktionsskole…

Fra Grafisk & Foto værkstedet er elev Jeppe Nielsen stolt – værkstedet har afleveret dette store banner, til kunden som bestilte det. Jeppe har ud fra ønsker fra kunden, lavet alt det grafiske arbejde og er selv ret tilfreds med resultatet.

 

Pavillon lavet af Metalværkstedet sat op på Havnens Perle i ÅrhusPavillon til Havnens Perle

Vores Metalværksted tog i går afsted med en kæmpe pavillon. Det krævede mange hænder at få den store pavillon løftet på plads. Pavillonen er bestilt af Havnens Perle i Århus. Pavilloner, lavet af lærred, har en begrænset levetid, når vind og saltvand rusker i dem hver dag, så derfor skal der nu afprøves en mere holdbar løsning. Pavillonen her er lavet af galvaniseret profil rør og taget er lavet af plastmo, som bl.a. bruges til udestuer. Så håber vi, at denne løsning er mere holdbar.

Metalværkstedet har selv designet og produceret denne flotte pavillon og i går blev den så sat op. Det blev selvfølgelig fejret med pølser og sodavand.

 

Kæmpe påskeæg

Gigantiske påskeæg

Det Kreative værksted, har igen været flittige og der er blevet produceret gigantiske påskeæg. Påskeæggene er savet ud i træ og dekoreret i flotte farver og mønstre.

Når æggene er færdige, så skal de pynte torvet i Hørning, hvor Cityforeningen laver en stor påskeæggejagt.

 

 

Fastelavnstøj

Så er der igen fastelavnstøj i butikken på Skanderborgvej 6 i Hørning.

Mangler du en unik fastelavnsdragt, så kig forbi og se det flotte udvalg af dragter, som vores kreativværksted har designet og syet. Fastelavstøjet findes i butikken til og med uge 7.

 

 

150x150SnemandJulemarked og åbent hus

Alle er velkomne til vores store julemarked, lørdag den 19. november 2016 kl. 10.30-14.00. Kom og se de arbejdende værksteder, køb julepynt og -dekorationer eller deltag i de mange gratis aktiviteter, vi har i dagens anledning. Vi serverer gratis æbleskiver til alle, der kigger forbi.

Er man interesseret i at starte på skolen, er der mulighed for at få en guidet rundvisning eller tale med en vejleder på skolen.

Krea-kjoler-web

Opgaver på SMUK fest

Skolen løser forskellige opgaver på den årlige SMUK fest i Skanderborg. En af de mere utraditionelle opgaver fik vores Kreativ værksted i år, da de fik til opgave at udsmykke hovedgaden i Skanderborg med dansende kjoler, guitarer og meget mere svævende over vejen.

lejrtur

Sjov og hyggelig lejrtur

Vi prioriterer fællesskab og socialt samvær højt og tager derfor gerne på tur med eleverne. En til to gange om året er eleverne på lejrtur i en uge. I sommers var Køkkenværkstedet, Kreativværkstedet og Grafisk & Foto værkstedet sammen på tur til Ahl ved Ebeltoft. En skøn uge med masser af hygge og sjove opgaver og oplevelser. Se film fra turen.

 

TeaterNyt teaterværksted

Den 1. august 2016 åbner vi et nyt teaterværksted. I spidsen for teaterværkstedet har vi ansat Tine Grauengaard. Tine har i en årrække været ansat ved Opgang 2 Turné teater og har også været omkring Århus Teater, Act og KaskadeTeatret. Hun har blandt andet medvirket i Tv-serien Dicte og i spillefilmen ”Sorg og glæde” af Nils Malmros. Med Tines brede erfaring både som skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter er der store forventninger til, at værkstedet bliver en succes. I starten vil værkstedet arbejde med mindre forestillinger, der kan fremføres i værkstedets 180 m2 store øvelokale i Hørning eller på efterskoler og lignende. Hvis værkstedet bliver den succes, vi forventer, vil de på sigt få deres egen teatersal, så der bliver et rigtigt lille teater i Hørning.

 

Byhave-besk-150pxSmag på Aarhus

Som en del af projektet “Smag på Aarhus” har vores Pedel & Ejendomsserviceværksted haft til opgave at lave en byhave for Lokalcenter Marselis. Opgaven bestod af levering og opsætning af højbede samt anlæg af en ny sti. Højbedene er produceret i samarbejde med skolens træværksted.

 

 

dk4-150px

 På besøg i et TV-studie

Flere af vores værksteder har været inviteret ind som publikum til DK4’s program “Talksjow West”. Udover at være publikum til talkshowet, fik eleverne et indblik i, hvad der sker bag kameraet, når der optages fjernsynsudsendelser. En rigtig god og sjov oplevelse for alle.

 

Hochsitz-150pxNy produktion på træværkstedet

Vores træværksted er begyndt at producere hochsitz. Prisen er kr. 1.000,- incl. moms.
Kontakt os på telefon 8692 3733 eller på mail@shpro.dk hvis du ønsker at bestille, eller har spørgsmål til produktet.

 

Kom til påskemarked og åbent hus lørdag den 12. marts 2016 kl. 10.30-14.00

Tag et kig forbi Skanderborgvej 6 og Skanderborgvej 13 når vi lørdag den 12. marts, inviterer indenfor til stort åbent hus og påskemarked.
Der er mulighed for at få en rundvisning på skolen, se de arbejdende værksteder eller deltage i forskellige aktiviteter. Vi serverer kaffe/the, kage, boller og grillpølser til alle der kigger forbi.  Læs mere om aktiviteterne på vores facebookside.
ALLE ER VELKOMNE.

MTB-spor-150px

Værktøj til MTB spor

Vores metalværksted har stor succes med fremstilling af et værktøj, der kan lave mountainbike spor. Bladet/skæret er udført i hærdet øksestål og total længden på værktøjet er 1,25 meter. Prisen er kr. 625,- incl. moms.

Værktøjet er solgt til adskillige cykelklubber og kan bestilles ved at ringe til skolen på tlf. 8692 3733 eller ved at skrive til mail@shpro.dk .

Pigerne-efter-drengene

 Pigerne efter drengene

Fredag før efterårsferien afholdt vi det årlige motionsløb, som i år var omdøbt til “Pigerne efter drengene”. Eleverne løber for deres værksted, og det værksted, der løber længst pr. elev, vinder penge til en social aktivitet.

I år var det Pedel og Ejendomsservice værkstedet, der havde de bedste ben, og derfor nu kan se frem til en tur i biografen.

980x600drone

Drone på Grafisk & Foto

Vores grafiske værksted er blevet flyvende. Med andre ord har værkstedet investeret i en drone med go-pro kamera, og er nu i stand til at optage video og billeder fra luften i meget høj kvalitet.

Her er Anders og Simon ved at forevige byggeriet af det nye rådhus i Skanderborg.

 

980x600musikMusikværkstedet på Bornholm

Vores dygtige musikelever har denne sommer været inviteret til Folkemødet på Bornholm, hvor de har optrådt med akustisk musik. Bandet, som kalder sig “The Companions”, har i foråret været på turne og givet ialt 15 koncerter rundt om i landet. De afsluttede deres turne med et brag af en koncert på skolen den 26. juni.

 

 

980x360bilerUdvidelse af værksteder

To af vores værksteder har fået vokseværk. Det drejer sig om Pædagogik & Sundhed, der har udvidet med et skønhedsværksted, hvor der arbejdes med bl.a. negleteknik og make-up, og om vores Cykel & Scooter værksted, der har udvidet med et fuldstændig professionelt udstyret autoværksted, og derfor nu har skiftet navn til Cykel, Scooter & Auto.

 

 

kontorStyr på skatten

Hvad koster et års skolegang, en knæoperation eller en kilometer motorvej? Hvorfor betaler vi skat, og hvad er alternativet?
Det var nogle af de spørgsmål, eleverne fik svar på, da vi havde inviteret skattevæsenet indenfor på skolen. Med besøget ønskede vi, at give eleverne en forståelse for hvad skattekronerne bruges til, hvad man som borger får for pengene og ikke mindst, hvad man selv skal gøre for at have styr på skatten.
Eleverne fik afmystificeret ord som forskuds- og årsopgørelse, frikort og fradrag, og de fik et godt indblik i vigtigheden af, at sørge for at have styr på sin forskudsopgørelse.